Česta pitanja

Moram li se registrirati prije kupnje?
Ne. Registracija na stranici gravida.hr nije nužna kako biste mogli izvršiti kupnju.
Želim naručiti ali ne želim da drugi mogu naslutiti sadržaj paketa, je li moguće?
Naravno! Sve pošiljke s našeg lagera stižu u diskretnoj, neutralnoj kutiji, bez oznake ili logotipa. Na temelju vanjskog pakiranja nije moguće utvrditi sadržaj paketa.
Što su LH trakice?
LH trakice detektiraju LH hormon u urinu čiji nagli porast sredinom ciklusa ukazuje na ovulaciju.
Kako se koriste LH trakice?
LH trakice se umoče u prikupljeni urin na 10s, polože na vodoravnu površinu na 3-5 minuta te očitaju. Testna linija će biti jednako tamna ili tamnija od kontrolne kada nastupa ovulacija.
Što je LH?
LH je kratica za luteinizirajući hormon, njegova uloga je stimuliranje stvaranja testosterona kod muškaraca te stimulacija sazrijevanja folikula u kojem se nalazi jajna stanica kod žena.
Koju osjetljivost LH trakica kupiti?
Velikoj većini žena odgovaraju trakice osjetljivosti od 25 mIU/mL. U rijetkim slučajevima, kao što to nekada može biti sindrom policističnih jajnika, gdje testne trakice pokazuju visoki udio LH hormona u urinu duži period, potrebno je isprobati manje osjetljive LH trakice od 30 ili čak 40  mIU/mL.
Kada testirati LH trakicama?
Urin je LH trakicama najbolje testirati u popodnevnim satima. Pripazite na unos tekućine nekoliko sati prije testiranja kako ne biste razrijedili urin i dobili nepouzdane rezultate.
Što je to beta-HCG?
Beta hCG je kratica za beta humani korionski gonadotropin, hormon koji luči posteljica pa se njegova koncentracija u krvi ili u urinu koristi u svrhu rane detekcije trudnoće.
Kada raditi test na trudnoću?
Test na trudnoću je najpoželjnije raditi s prvom jutarnjim urinom, na dan očekivane mjesečnice. Rani testovi kao sto su Femometer testovi mogu se raditi cak i 6 dana prije očekivane mjesečnice.
Što je ovulacija?
Ovulacija je proces otpuštanja zrele jajne stanice iz jajnika nakon čega je moguća njena oplodnja.
Što je bazalna temperatura?
To je temperatura tijela u stanju mirovanja, izmjerena nakon 6-8 uzastopnih sati sna. Više o tome pročitajte na linku.
Kako mjeriti bazalnu temperaturu?
Bazalnu temperaturu je potrebno mjeriti preciznim termometrom, sto veće osjetljivosti (mjerenje na dvije decimale) odmah po buđenju, prije ustajanja.
Kako pratiti kretanje bazalne temperature?
Kretanje bazalne temperature se može pratiti crtanjem grafikona ili pomoću aplikacija. Više o Femometer aplikaciji saznajte na linku
Kada mjeriti bazalnu temperaturu?
Bazalnu temperaturu je potrebno mjeriti ujutro, nakon 6-8 sati sna, odmah po buđenju, prije ustajanja.
Koje su faze menstrualnog ciklusa?
Prva faza menstrualnog ciklusa se naziva folikularnom i traje od prvog dana menstruacije do ovulacije. Nakon ovulacije nastupa lutealna faza koja traje do dolaska sljedeće mjesečnice.
Kako raditi test na trudnoću?
Test na trudnoću je najpoželjnije raditi s prvom jutarnjim urinom na dan očekivane mjesečnice. Rani testovi kao sto su Femometer testovi mogu se raditi čak i 4-5 dana prije očekivane mjesečnice.
Što su menstrualne čašice?
Menstrualne čašice su higijenski proizvod koji zamjenjuje klasične higijenske uloške.
Kako se koriste menstrualne čašice?
Čistu menstrualnu čašicu je potrebno presavinuti i takvu umetnuti u rodnicu. Laganom rotacijom osigurajte njeno potpuno otvaranje i prianjanje uz stjenku rodnice.
Zašto su menstrualne čašice ekološki prihvatljiv proizvod?
Zahvaljujući kvalitetnom medicinskom silikonu korištenom za izradu Femometer menstrualnih čašica, istu čašicu je moguće koristiti čak i do 15 godina što značajno smanjuje količinu otpada nastalu korištenjem higijenskih uložaka.
Koja je prednost menstrualnih čašica pred klasičnim higijenskim ulošcima?
Menstrualne čašice osim što su ekološki prihvatljivije jer se jedna čašica može koristiti čak i do 15 godina, mnogim ženama su draže jer ispravno korištene smanjuju rizik od prolijevanja sadržaja, omogućuju aktivniji život tijekom “onih” dana, potrebno je rjeđe prazniti nego što je slučaj sa zamjenom običnih higijenskih uložaka te ne izlažu sadržaj zraku pa se time ne stvaraju bakterije i neugodni mirisi.
Kako se održava higijena menstrualnih čašica?
Menstrualne čašice je potrebno temeljito isprati i prokuhati 2 min.
Mogu li bazalni termometar koristiti i za druge potrebe mjerenja tjelesne temperature?
Dapače! Bazalni termometar je precizan i osjetljiv termometar koji mjeri na dvije decimale i daje najpouzdanije rezultate.